üzenet

„A pogányok világosságává teszlek, hogy eljusson szabadításom a föld határáig.” (Ézs 49,6)

Néha úgy próbálok közelebb kerülni az Biblia üzenetéhez, hogy az akkor élt emberek helyébe gondolom magam. Például milyen érzés lehetett akkoriban olvasni az „Írásokat”, amikor még nem létezett Újszövetség?

Jézusról azt látjuk az evangéliumokban, hogy tanult ember volt, tudott olvasni (ami akkoriban nem volt általános), és megbecsült tanító volt. Korábban nem gondoltam rá, hogy sokat kellett tanulnia - hiszen Isten volt. De mivel azt olvassuk róla, hogy megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel és (a bűnt kivéve) hozzánk hasonlóan megkísértetett mindenben, talán feltételezhetjük róla, hogy az Írásokat is tanulnia kellett. Az evangéliumok lépten-nyomon utalnak rá, hogy Jézus az Írásokra utal, még a kereszten is egy zsoltárt (Zsoltárok 22,2) idéz. Ha ilyen szemmel olvasom az Ószövetséget, néha olyan igékre bukkanok, amelyek nemcsak, hogy róla, de mintha egyenesen Neki szólnának. Így találtam rá a mai napi igére. Szilárdan hitte, hogy annak ellenére –vagy tán éppen azáltal –, hogy meg kell halnia, be fog teljesedni rajta ez az ígéret.  Mennyi ígéret szól Neki, és milyen hit kellett, hogy a kereszthalálig el tudjon menni! Köszönöm Uram, hogy megtetted!

Anna imacsoport

Anna-imacsoport indul a gyülekezetünkben, azzal a hittel és reménységgel, hogy Istenhez vihetjük együtt is a gyermekáldásért való könyörgésünket, úgy mint a Bibliában szereplő Anna.

Ma Magyarországon a párok kb. 15%-a termékenységi problémákkal szembesül, és küzd azért, hogy gyermeke születhessen. Ebben a folyamatban számos testileg, lelkileg, társadalmilag megterhelő kihívással kell szembenézni.  Sokan ebben a helyzetben elszigetelődnek és titkolnivalónak érzik a problémájukat.

Ezért az előző évhez hasonlóan, annak pozitív tapasztalataiból is bátorítást nyerve, újra Anna-imacsoport indul a gyülekezetünkben, azzal a hittel és reménységgel, hogy Istenhez vihetjük együtt is a gyermekáldásért való könyörgésünket, úgy mint a Bibliában szereplő Anna.

Az Anna-imacsoportban havonta egyszer kedd esténként találkozunk 18-óra és 20 óra között

Az idei dátumok:

Február 15-én lesz az első imacsoport a Start Cafeban, majd március 8, április 12, május 10, és június 14-én.

Szeretettel várjuk mindazokat, akik legalább egy éve hiába várják gyermekük megfoganását, megszületését.

Kérjük, hogy aki nem érintett, de szívén viseli az ügyet, imádsággal támogassa a csoportot.

Jelentkezéseket az anita.thoma[kukac]gref.hu email címre február 6-ig várjuk.

Kérdéseitekkel forduljatok Félné Semsei Ágihoz (f.semseia[kukac]gmail.com),  Tóth Timihez (dr.timea[kukac]yahoo.com), vagy Anitához.

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet