üzenet

"Ő azonban ezt mondta neki: Fiam te mindig velem vagy, és mindenem a tiéd. Vigadnod és örülnöd kellene, hogy ez a te testvéred meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott." (Luk 15,31)

A tékozló fiú történetében a három szereplő közül engem igazán az idősebb fiú belső harca fogott meg. Ketten vagyunk testvérek. Öcsém már 1977-óta Amerikában él. Ő igazán nem a tékozló fiú. Míg a szüleink éltek, és már a körülmények engedték, sokat járt haza. Ha megjött, akkor Ő volt a szenzáció, a legfontosabb. Én itthon voltam, és rám szakadt az egyre öregebb és betegebb szülők gondja, gondozása. Bizony háborogtam magamban azért, hogy én nem kapok kellő elismerést mindezért. Egyszerre csak megszólított ez az ige. „Örülnöd kellene!” Elszégyelltem magam féltékenykedésemért, és egyben bíztatást és megerősítést is jelentett az Úr szava.

Alpha Kurzus

Szeretnéd tudni, hogy mi értelme az életnek? Van élet a halál után? Kicsoda Jézus? Hogyan képes Isten ma is a darabjaira hullott, reményvesztett  életet újra egésszé és reményteljessé tenni? Akkor gyere el az Alphára!

Az Alphán minden szerda este egy kellemes vacsora és előadás után, ezekre a kérdésekre keressük közösen a válaszokat!

Lesz egy nyitóvacsora, ahol betekintést nyerhetsz abba, hogy milyenek lesznek majd Alpha esték.
Mind a nyitóvacsora, mind pedig a Alpha kurzus ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A nyitóvacsorára itt tudsz jelentkezni.

A tíz hetes Alpha kurzusra pedig itt.

Csatlakozz az Alphához és keressük együtt a válaszokat az élet nagy kérdéseire!

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet