üzenet

"Békességgel vonul az úton, melyen lábaival nem járt" (Ézs 41,3)

Életem egyik legszebb pillanata volt, mikor megtudtam, hogy kisbabát várok. Bár a fogantatástól tudtam, hogy, igen ő már itt van, így nem voltam meglepve nagyon, mikor megláttam a pozitív tesztet. A kísértő azonban azonnal lecsapott rám, érezte a gyengeségem ezen a területen. Végig azzal kísértett, hogy Isten annyi jót tett az életemben, most már valami rossznak is következnie kell, biztos fogyatékkal, testi vagy szellemi sérüléssel születik meg a gyerekünk. Sok-sok ima, könny, harc árán erősödött meg Isten felé az az szeretetem, bizalmam, hogy hagyjam rá ezt az utat is. Ne emberi okoskodások, biztosítékok legyenek pillérei a gyermekvárásomnak. Szerdán szültem. Előtte vasárnap úrvacsora volt és kértem Isten szavát, legyen élet számomra és útmutatás a születendő gyermekünknek is! A szülés, ha lehet ilyet mondani, könnyű és gyors volt. 11-re értem be és 14.30-kor megszületett a babánk. Sok év telt el azóta, de ő maga élte át már nem egyszer, hogy hosszú emberi harc után, ha már kimerül, a leglehetetlenebb helyzetben is, és végre csak a Lélek vezetésére támaszkodik, pontosan azt éli meg, amiről ez az Ige szól.

Adventi, karácsonyi alkalmaink

Az adventi, karácsonyi ünnepi alkalmaink rendje a következőképp alakul ebben az évben!

  • December 3-án advent első vasárnapján úrvacsorai közösségben vagyunk a délelőtti és az esti istentiszteleten is.
  • December 10-én vasárnap lesz az új tagok bemutatása.
  • December 17-én a délelőtti istentisztelet után közös gyülekezeti adventi ebédre hívjuk a Testvéreket! Ezen az alkalmunkon hálát adunk Istennek az elmúlt évért, testvéri közösségben lehetünk az ünnepre készülve! Vegyünk részt minél többen ezen az alkalmon! Ekkor állítjuk fel a gyülekezeti karácsonyfát is a templomkertben, a játszótéren. Karácsony közvetlen hetében látogatható az ünnepvárást jelképező feldíszített fa.
  • December 21-22-én ünnepi előkészítőket tartunk. 18 órától várunk mindenkit az adventi előkészítő alkalmakra!
  • December 24-én 10 órától istentiszteletet tartunk, 15 órától pedig szentesti áhítatot.
  • December 25-26-án istentiszteletet tartunk úrvacsorai közösséggel 10 órától. Gyermekistentiszteletet 25-én tartunk, 26-án gyermekfelügyeletet szervezünk.
  • December 31-én 10 órától óévi úrvacsorás istentiszteletet tartunk.
  • Január 1-jén 10 órától újévi istentiszteletet tartunk. 18 órától pedig újévi dicsőítő istentiszteleti alkalomra hívjuk a Testvéreket!

A megszokott kétheti ritmusunktól eltérően december 10-én nem lesz úrvacsorai közösség.

December 31-én vasárnap nem lesz esti istentisztelet.

Áldott adventet, áldott ünnepet mindenkinek!

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet