üzenet

"Utaidat, Uram, ismertesd meg velem, ösvényeidre taníts meg engem!" (Zsolt 25,4)

Utolsó este az élet értelméről beszélgettünk, megpróbáltunk magunk és egymás számára személyes választ adni. Mindenki komolyan vette a helyzetet, pedig az előző napok eseményeiből semmi nem mutatott arra, hogy ilyen közösségünk is lehet egymással. Elvégre jutalomkiránduláson voltunk, élveztük, hogy a programok mellett sokszor azt csinálhattunk, amit akartunk, átadva magunkat, ki-ki a maga módján, az élmények sokaságának. Az együtt töltött napok, és a tudat, hogy már csak egy közös évünk van hátra a középiskolából, arra késztetett akaratlanul is bennünket, hogy lecsendesítsük a felpörgetett hangulatot, és többet nyújtsunk magunkból. A válasz, amit adtam a kérdésre, engem is meglepett, azt mondtam, hogy számomra Isten az élet lényege, értelme - olyannyira váratlanul értek és felforgattak, annyira természetesek voltak ezek a szavak, hogy aztán nem is tudtam aludni, reggelig ültem a folyosón, és próbáltam megérteni, „belakni” azt az új horizontot, ami hirtelen feltárult attól, hogy Isten közel jött. Azóta is újabb és újabb részei tárulnak fel ennek az isteni horizontnak, mindig elemi, megrendítő erővel.

Adventi, karácsonyi alkalmaink

Az ünnepi alkalmak rendje a következőképp alakul ebben az évben!

  • November 27-én advent első vasárnapján úrvacsorai közösségben vagyunk a délelőtti és az esti istentiszteleten is.

  • December 4-én vasárnap lesz az új tagok bemutatása.

  • December 18-án a délelőtti istentisztelet után közös gyülekezeti adventi ebédre hívjuk a Testvéreket! Ezen az alkalmunkon hálát adunk Istennek az elmúlt évért, testvéri közösségben lehetünk az ünnepre készülve! Vegyünk részt minél többen ezen az alkalmon! Ekkor állítjuk fel a gyülekezeti karácsonyfát is a templomkertben, a játszótéren. Karácsony közvetlen hetében látogatható az ünnepvárást jelképező feldíszített fa.

  • December 22-23-án ünnepi előkészítőket tartunk. 18 órától várunk mindenkit az adventi előkészítő alkalmakra!

  • December 24-én szentesti áhítatot tartunk 15 órától.

  • December 25-26-án istentiszteletet tartunk úrvacsorai közösséggel 10 órától. Gyermekistentisztelet 25-én tartunk, 26-án gyermekfelügyeletet szervezünk.

  • December 31-én óévi úrvacsorás alkalmat tartunk 16 órától.

  • Január 1-jén 10 órától újévi istentiszteletet tartunk.

  • Január 1-jén 18 órától újévi dicsőítő istentiszteleti alkalomra hívjuk a Testvéreket!


A megszokott kétheti ritmusunktól eltérően december 11-én nem lesz úrvacsorai közösség.

December 25-én vasárnap nem lesz esti istentisztelet.

Áldott adventet, áldott ünnepet mindenkinek!

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet