üzenet

„Amikor Jézus odaért, felnézett, és így szólt hozzá: "Zákeus, szállj le hamar, mert ma a te házadban kell megszállnom." (Luk 19,5)

 

Ha az ember 50 éves korában találkozik Krisztussal, nagy a teher, amit odáig összegyűjtött. Zákeusként nem is mertem magam behívni Őt. Én is csak látni szerettem volna a bevonulást, akármilyen jelentéktelennek is éreztem magamat. Csodálatos bíztatás szól ebből az Igéből. Ő jön el hozzám, ül az asztalomhoz. Elfogad engem „amint vagyok”.

felnőtt konfirmáció / keresztelő

Elsősorban azon felnőttek jelentkezését várjuk, akik részt vettek már az Alpha kurzuson, legalább egy éve járnak a gyülekezetbe, és megérett bennük, hogy a keresztség megerősítése (konfirmáció) vagy a keresztségben való részesedés által szeretnék a Jézus Krisztussal és az Ő egyházával való közösséget megpecsételni.

Azok is jelezhetik érdeklődésüket, akik gyerekkorban konfirmáltak, a közelmúltban tértek meg, és szeretnének egy „alapozó” folyamatban részt venni. A szeptembertől pünkösdig tartó csoport egy csendesnappal kezd, amelynek fényében mindenki eldöntheti, kész-e rálépni az elköteleződés és megtérés útjára.

Amennyiben igen, péntek esténként találkozunk, amely alkalmak bevezetnek a keresztény életbe, a bibliaolvasásba és imádságba, a keresztény hit alapjainak ismeretébe. Az egész életünket (nemcsak a fejünket) megcélozó felkészülés különlegesen fontos része az ún. Gyógyító Jelenlét hétvége, amely készít az keresztség és úrvacsora titkának minél teljesebb megélésére a pünkösdi nyilvános hitvallás alkalmával.

Érdeklődni és jelentkezni az alábbi email címen lehet: iroda[kukac]gref.hu

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet