üzenet

„Amikor Jézus odaért, felnézett, és így szólt hozzá: "Zákeus, szállj le hamar, mert ma a te házadban kell megszállnom." (Luk 19,5)

 

Ha az ember 50 éves korában találkozik Krisztussal, nagy a teher, amit odáig összegyűjtött. Zákeusként nem is mertem magam behívni Őt. Én is csak látni szerettem volna a bevonulást, akármilyen jelentéktelennek is éreztem magamat. Csodálatos bíztatás szól ebből az Igéből. Ő jön el hozzám, ül az asztalomhoz. Elfogad engem „amint vagyok”.

házicsoport

Szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák a közösség megtartó erejét, ahol a testvérek hitükben növekedhetnek, hitük megéléséhez a hétköznapokban gyakorlati segítséget kapnak és egymás hordozása imádságos légkörben történik. Hisszük, hogy a házicsoport a pásztori gondoskodás és törődés elsődleges helyszíne a gyülekezetben. Hisszük, hogy a tagok a csoport életében ismerhetik fel, hogy milyen szolgálatra hívja őket Isten.

Ahogy az ApCsel 2,42-47-ben is olvashatjuk, három dimenzióról vagy irányról szoktunk beszélni. Szeretnénk, hogy a házicsoportok mindhárom irányra figyeljenek:

1. Fölfelé Istenre – dicsőítés, hallani Istentől az Igén keresztül (tanítványképzés- növekedés a hitünkben), imádság
2. Egymás felé – közösség, imádság egymásért, megosztás az életünkből és keresztényi tapasztalainkból, együtt beszélni az Igéről és igehirdetésekről
3. Kifelé másokra – imádság másokért, közös szolgálat és misszió a gyülekezeten belül és kivül

Az együtt töltött időnek fontos része a közös éneklés, bibliatanulmányozás, az egymásért való imádság, a közösség ápolása.
A helyszínekről és időpontokról személyesen, telefonon, e-mailen érdeklődhetsz.

Dabi József: dabi.jozsef[kukac]gmail.com
Thoma László: laszlo.thoma[kukac]gref.hu

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet