üzenet

„De ha te figyelmezteted a bűnöst, és ő nem tér meg bűnéből, és bűnös útjáról, akkor ő meghal a bűne miatt, de te megmented lelkedet.”  (Ez 3,19)


Fontos számomra az evangélium elmondása másoknak, mert Isten a szívemre helyezte azokat, akik még nem ismerik Őt. Igyekszem mindenkinek beszélni Jézusról, Isten kegyelméről, amikor csak tehettem. Volt azonban egy időszak, amikor senki sem akart meghallgatni. Mindenféle indokkal tértek ki a beszélgetés elől. Nagyon elkeseredtem, mert tudtam, hogy szükségük lenne Istenre és a megoldás az életükre csak a kegyelem lehet. Ebben az időben olvastam Ezékiel könyvét és a fenti verseket, illetve a 4. fejezetet. Rájöttem, hogy az én felelősségem a jó hír megosztása, amikor alkalmam nyílik rá. Az már nem az én felelősségem hogyan fogadja a másik fél. Újult erővel vártam a következő helyzetet, amikor beszélhetek ismét arról, mit jelent számomra az Istennel való kapcsolat.

házicsoport

Szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák a közösség megtartó erejét, ahol a testvérek hitükben növekedhetnek, hitük megéléséhez a hétköznapokban gyakorlati segítséget kapnak és egymás hordozása imádságos légkörben történik. Hisszük, hogy a házicsoport a pásztori gondoskodás és törődés elsődleges helyszíne a gyülekezetben. Hisszük, hogy a tagok a csoport életében ismerhetik fel, hogy milyen szolgálatra hívja őket Isten.

Ahogy az ApCsel 2,42-47-ben is olvashatjuk, három dimenzióról vagy irányról szoktunk beszélni. Szeretnénk, hogy a házicsoportok mindhárom irányra figyeljenek:

1. Fölfelé Istenre – dicsőítés, hallani Istentől az Igén keresztül (tanítványképzés- növekedés a hitünkben), imádság
2. Egymás felé – közösség, imádság egymásért, megosztás az életünkből és keresztényi tapasztalainkból, együtt beszélni az Igéről és igehirdetésekről
3. Kifelé másokra – imádság másokért, közös szolgálat és misszió a gyülekezeten belül és kivül

Az együtt töltött időnek fontos része a közös éneklés, bibliatanulmányozás, az egymásért való imádság, a közösség ápolása.
A helyszínekről és időpontokról személyesen, telefonon, e-mailen érdeklődhetsz.

Bobby Booze: bobby.booze[kukac]crmleaders.org
Fülöp Ibolya: fibi[kukac]timoteus.hu

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet