üzenet

"Ő azonban ezt mondta neki: Fiam te mindig velem vagy, és mindenem a tiéd. Vigadnod és örülnöd kellene, hogy ez a te testvéred meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott." (Luk 15,31)

A tékozló fiú történetében a három szereplő közül engem igazán az idősebb fiú belső harca fogott meg. Ketten vagyunk testvérek. Öcsém már 1977-óta Amerikában él. Ő igazán nem a tékozló fiú. Míg a szüleink éltek, és már a körülmények engedték, sokat járt haza. Ha megjött, akkor Ő volt a szenzáció, a legfontosabb. Én itthon voltam, és rám szakadt az egyre öregebb és betegebb szülők gondja, gondozása. Bizony háborogtam magamban azért, hogy én nem kapok kellő elismerést mindezért. Egyszerre csak megszólított ez az ige. „Örülnöd kellene!” Elszégyelltem magam féltékenykedésemért, és egyben bíztatást és megerősítést is jelentett az Úr szava.

Változások istentiszteleteinkkel kapcsolatban

A jelenlegi helyzetre tekintettel változik a gyülekezetünkben az istentiszteletek rendje, kérjük olvasd el a részleteket!

Kedves Testvérek!

Az elmúlt hetekben a gyülekezet presbitériuma előtt volt a kérdés, hogy megnyissuk-e a templomunkat az istentiszteleten való személyes jelenléthez. Számos érvet, szempontot figyelembe vettünk, tájékozódtunk olyan református gyülekezeti közösségnél, akik nyitva voltak az elmúlt hónapokban is. A kérdést imádságban is hordoztuk és arra a döntésre jutottunk, hogy január 31-e vasárnaptól megnyitjuk újra a személyes részvétel lehetőségét az istentiszteleteinken. 8, 10 és 17 órától lesznek az alkalmak (utóbbi azért korábban a szokásosnál, hogy 20 óráig mindenki hazaérhessen). A 10 órás alkalommal párhuzamosan két csoportban gyermekistentiszteleteket-, és a kápolnában ifi istentiszteletet tartunk.

Az istentiszteleteket továbbra is közvetítjük online formában is (10 órától), tehát aki nem tud részt venni személyesen, ilyen formán kapcsolódhat.

A személyes részvétel kapcsán kérünk mindenkit a biztonsági előírások megtartására: a maszk viselésére, a távolságtartásra, a kézfogástól való tartózkodásra. Kérjük, hogy csak azok jöjjenek az alkalmakra, akik egészségesek! Az istentiszteletek között szellőztetni fogunk, fertőtlenítjük a felületeket, amivel érintkezhetett bárki.

Mindenkit várunk szeretettel, de kérjük, mindenki személyesen fontolja meg, hogy a biztonsági intézkedések mellett is részt kíván-e venni az istentiszteleteken.

Hordozzuk továbbra is imádságban a gyülekezeti közösségünket, városunkat, országunkat a kialakult helyzetben!

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet