üzenet

„Az ÚR így felelt: Megnyugtat téged, ha az orcám megy veletek? Mózes azt mondta: Ha nem jön velünk a te orcád, akkor ne is vigyél tovább bennünket!” (2Móz 33,14-15)

Egy ifi-beszélgetés során a 2Móz 33 története volt soron. Mivel a nép vétkezett, Isten az ő jelenléte nélkül szándékozik továbbküldeni őket. Megígéri, hogy angyalt küld előttük, sikerrel járnak és bevonulhatnak a tejjel-mézzel folyó földre, de ő maga nem megy velük nyakasságuk miatt. Mózes azonban nem hagyja annyiban a dolgot, és akkor zajlik a fenti párbeszéd közte és az ÚR közt. Mózes így folytatja: „Mi másból tudnánk meg, hogy én és a te néped megnyertük jóindulatodat, ha nem abból, hogy velünk jössz? Ez különböztet meg engem és a te népedet minden más néptől a föld színén.”

A történet aktuális üzenete az volt számomra, hogy mindenféle jót kaptam az Úrtól addigi életemben, amit áldásként értelmezhettem. Valójában azonban nem az áldásokra van szükségem (bár azért nem rossz, ha vannak…), hanem Őrá. Arra, hogy ott legyen velem, hogy vele járjam az utam. Hihetetlenül felszabadító volt, hogy Jézus az ítélettől való félelem terhét is levette rólam. Így cserélődött ki bennem a félelem szeretetre.

Aktuális programok

Online istentisztelet!

2020. március 18. szerda

Csak 10 órától tartunk istentiszteletet élőben online! Ebben az időben legyünk együtt az otthonunkban, ahol egy időben lehetünk Isten előtt akkor is, ha nem lehetünk egy helyen.


Aktuális tudnivalók!

2020. március 16. hétfõ

A legújabb és legfontosabb tudnivalókat a gyülekezeti életünkkel kapcsolatban itt találod meg! Mindenképpen olvasd el!


Húsvéti alkalmaink

2020. április 5. vasárnap

Az idei ünnepi alkalmaink a korlátozott helyzet miatt másképpen alakulnak, mint megszoktuk. Igyekszünk ebben is arra figyelni, ami a legfontosabb.


Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet