üzenet

"Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek." (Jer 29,11)

„Na ne vicceljünk! Nehogy már ne én irányítsam a saját dolgaimat és valaki még jobban is tudja, mint én, hogy mi a jó nekem?” - cinikusan zúgolódott az egóm. „Ha meg terve van az Úrnak az életemmel, akkor jó volna tudni, hogy mi is az. Jó lenne belekukucskálni. Vajon az-e, amit én gondolok jónak, és amit én tervezek és szeretnék? Talán tudnék még változtatni rajta, ha nem tetszik.”
Örülök, hogy Jézus megszabadított ettől a régi énemtől és megtanított elfogadni, hogy a Mindenható ismeri az egész életemet, sőt egyedül csak Ő tudja igazán mire van szükségem és mi a jó nekem. Nem csodálatos ez a tény és az ígéret, hogy az Úr nem a pusztulásunkat tervezi, hanem boldog jövőt tartogat a számunkra?

Presbiteri döntés a koronavírussal kapcsolatban

Az országunkban kialakult helyzet miatt a gyülekezet presbitériuma összegyűlt, imádságban kerestük Isten vezetését, akaratát, kértük a bölcsességét.

Kedves Testvérek!

Országunk kormányának és egyházunk Zsinatának állásfoglalása, hogy tartózkodjunk a 100 főnél több ember részvételével zajló rendezvényektől, alkalmaktól. Átgondoltuk a gyülekezeti életünk egész spektrumát. Isten előtti felelősségünket komolyan vesszük és szeretnénk még most, a megelőzési szakaszban tenni azért, hogy ne alakuljon ki súlyosabb járványügyi helyzet, ezért a következőket fogalmaztuk meg:

1.    A Gazdagréti Református Gyülekezetben az eddigi rend szerint 10 és 18 órától istentiszteletet tartunk. Ez az alkalom nyitott, különösen vészterhes időkben fontos, hogy az Istent keresők számára elérhető legyen az evangéliummal való találkozás.

2.    A gyülekezet tagjait arra kérjük, hogy aki csak teheti, ne személyesen vegyen részt az istentiszteleten, hanem otthonából kövesse az online közvetítést. Ennek linkjét közzé tesszük a gyülekezet honlapján a www.gref.hu oldalon, elküldjük a hirdetés listára illetve az esti istentisztelet facebook csoportban is megjelenítjük.

3.    Azok számára, akik nem tudják online követni az alkalmat, szívesen eljuttatjuk az istentisztelet szövegét. Emailben a teljes hirdetés listára kiküldjük vasárnap még az alkalom kezdése előtt. Feltétlenül jelezzék ezt számunkra az elérhetőségeinken.

4.    Az istentiszteleten való személyes részvételről mindenki saját maga dönt saját felelősségére. Az istentiszteleten megteszünk minden szükséges óvintézkedést (100 főnél nem lehetünk többen, 1 m-es távolságban lesznek a székek, fertőtlenítés, kézfogás mellőzése), de az esetleges fertőződésekért nem tudunk felelősséget vállalni. Ki-ki mérlegelje saját felelősségüket – önmaga és az egész közösség érdekében – hiszen minden egyes találkozás kockázatot hordozhat.

5.    Aki betegnek érzi magát vagy külföldön járt a közelmúltban, mindenképpen maradjon otthon!

6.    Gyerek- és ifjúsági istentiszteletet sem tartunk vasárnap, mindenki együtt lesz a templomtérben. Kisgyermekekkel nem javasoljuk az istentisztelet látogatását.

7.    A házicsoportokat bátorítjuk, hogy tartsák a kapcsolatot, egyénileg mérlegelve találkozzanak személyesen, vagy tartsanak online közös házicsoportot.

8.    Minden más gyülekezeti alkalmat, programot felfüggesztünk. A tervezett gyülekezeti hétvégék elmaradnak, illetve későbbi időpontban lesznek megtartva. Ezek részleteivel kapcsolatban keressük majd a szolgálatvezetőket.

9.    A pünkösdhétfőre tervezett hálaadó napot szeptember 27-én vasárnap tervezzük megtartani, mivel ennek szervezése, előkészítése és a jelen helyzet bizonytalan kimenete miatt nem látjuk reálisnak a pünkösdhétfő alkalom megtartását.

10. Mindeközben igyekezzünk odafigyelni egymásra, hordozzuk egymást szeretetben, odafigyelésben, imádságban. A közösség összetartozása, egymásra figyelése megnyilvánulhat akkor is, ha megváltoznak a működési kereteink.

11. Mindezek egészen addig maradnak érvényben, amíg a presbitérium a körülmények változásának fényében máshogy nem dönt.

12. Az esetleges fejleményekről folyamatosan tájékoztatjuk a testvéreket. Bármilyen kérdés van, keressék a lelkipásztorokat, gyülekezeti munkatársakat. A telefonos elérhetőségek közül inkább a mobiltelefonokat ajánljuk a vezetékes gyülekezeti szám helyett.

Szeretettel a presbiteri közösség nevében is:

Thoma László
lelkipásztor

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet