üzenet

"Emlékezzél meg a nyugalom napjáról, és szenteld meg azt!" (2Móz 20,10)

"Hat napon át dolgozz, és végezd mindenféle munkádat! De a hetedik nap a te Istenednek, az Úrnak nyugalomnapja. Semmiféle munkát ne végezz azon, se te, se fiad, se lányod, se szolgád, se szolgálód, se állatod, se a kapuidon belül tartózkodó jövevény." (2Móz 20,10)

Isten az érettségim idején beszélt nekem először arról, hogy az ő napján ne dolgozzak, ne tanuljak. Kipróbáltam: sikerült az érettségi így is. Így végeztem el az egyetemet, azóta is eszerint  élek. Vasárnap pihenünk. Visszagondolva, rájöttem, hogy Isten ezzel akart megvédeni, hogy ne hajtsam túl magam az élet nehezebb időszakaiban. Közben többször felmerült bennem, hogy most éppen lehet, hogy beleférne ez, hogy vasárnap dolgozom vagy tanulok. Ilyenkor legtöbbször másnap az útmutatóban „egészen véletlenül” olyan Ige volt, ami megint csak arra figyelmeztetett, hogy az Úr napját szenteljem meg.

Online istentisztelet!

Csak 10 órától tartunk istentiszteletet élőben online! Ebben az időben legyünk együtt az otthonunkban, ahol egy időben lehetünk Isten előtt akkor is, ha nem lehetünk egy helyen.

ISTENTISZTELET VASÁRNAP CSAK 10 ÓRÁTÓL

Csak 10 órától tartanánk istentiszteletet élőben online, amit a gyülekezet nyilvános facebbok oldalán lehet követni. 18 órától nem tartunk másik esti istentiszteletet, hanem a ritmus megtartása miatt arra hívunk mindenkit, aki az estire szokott járni egyébként, hogy nézzék meg a feltöltött délelőtti alkalmat.

Amikor ennek vége, egy közösségi beszélgetésre hívnánk mindenkit, aki szívesen beszélgetne az Igéről, igehirdetésről (kb. 19.00-tól). Ezt feltehetően zoom alkalmazással oldanánk meg, erről a közvetítés oldalán információkkal leszünk.

GYERMEKEKNEK

Még az istentiszteletinket érinti, hogy a gyermekszolgálatosokat megkérjük, hogy a kisebbeknek állítsanak össze, juttassanak el a családokhoz foglalkoztató anyagot, amellyel a gyermekek az istentisztelet alatt elfoglalhatják magukat. Buzdítjuk a családokat, hogy egyszerre vegyenek részt az online istentiszteleteken az otthonukból, mintha ott lennénk együtt (tehát lehetőleg nem az ágyban fekve pizsamában...). Ez is a vasárnap megszentelésének a része.


Az online istentiszteleti közvetítés helye:

A gyülekezet facebook oldalán fog történni az élő közvetítés. A rendszergazda csoport készítette elő ezt, remélhetőleg jól fog működni. Az eléréshez nem szükséges, hogy facebook fiókkal rendelkezzünk! Az alábbi linkre kattintva betöltődik a gyülekezet facebook oldala és ott az élő közvetítés elérhetővé, láthatóvá válik:

https://www.facebook.com/Gazdagr%C3%A9ti-Reform%C3%A1tus-Gy%C3%BClekezet-100689624902243/

Ha valaki lemaradna:

Ha bármilyen technikai probléma adódna, a közvetítés a gyülekezeti facebook oldalon visszanézhető.

Előkészületek:

  • Kérjük, lehetőség szerint indítsák újra a számítógépüket, hajtsák végre a szükséges frissítéseket, hogy ez ne akadályozza a gördülékeny működést.
  • Kérjük, az internet routert is indítsák újra szükség szerint, hogy az internetkapcsolat is rendben legyen.
  • Érdemes az összes más futó programot bezárni, más letöltéseket leállítani az istentisztelet idejére.

Áldott vasárnapot kívánunk!

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet