üzenet

"Megbocsátom bűneiket, és nem gondolok többé vétkeikre." (Jer 31,34c)

Nehéz volt elhinnem, hogy a régebben elkövetett vétkeimet Isten teljesen megbocsátotta és elfelejtette. Vádoltam és büntettem magam ezek miatt. Végül ez addig fajult, hogy külső segítséget kellett kérnem a probléma megoldásához. A lelkigondozó a beszélgetés után egy házi feladatot is adott.
Az volt a feladatom, hogy gyűjtsek össze igéket arról, hogy Isten hogyan bocsátja meg a bűnt. Ez azért kellett, hogy segítsen valóban megérteni, átérezni, elhinni Isten bűnbocsánatának lényegét. Felfogni végre, hogy Ő valóban megbocsát, eltörli és elfelejti a bűneimet, nem vet meg érte. Nincsenek többé.
Este kinyitottam az útmutatót: a két aznapi Ige erről szólt. Kinyitottam az imanaplómat, hogy ezeket felírjam. A szemem a legutóbbi bejegyzésre tévedt: Igék ugyanebben a témában tíz nappal azelőttről.

- Uram, neked ennyire fontos, hogy ezt végre valóban megértsem?

Nyári Gyülekezeti Tábor - 2020

Nyári gyülekezeti táborunk időpontja: 2020. július 6-10. A nyári táborba idén nem utazunk el, itthon leszünk együtt Gazdagréten. Ismerd meg a részleteket!

Az esti alkalmakon az EGYSÉG lesz a témánk.

A Lélek munkálja az egységet, egyé tesz és megteremti azt, ami bizonyság a világ felé is, de amiben megmutatkozik Isten végső akarata is. Végül majd Ő lesz minden mindenekben, a Tőle és egymástól való szétválasztottság, megosztottság végképp megszűnik majd.

A gyülekezetben a jelenlegi helyzetben nagyon jó lesz együtt lenni!

A táborban július 6-10 között, hétfőtől péntekig leszünk együtt. Az esti alkalmak 19-21 óra között lesznek. Ezekhez kapcsolódóan délután 14-18 óra között olyan programokat szervezünk (kirándulás, közös munka a templom körül, a lakótelepen, a Törökugrató iskolában), amikben megélhetjük az együtt lépés, együtt dolgozás, együtt feltöltődés örömét. A délutánokban lehetőség lesz a gyülekezeti életünkről, szolgálatokról is beszélgetni, betekinteni egy-egy szolgálat működésébe.

14 és 18 óra között gyerekvigyázást szervezünk, beosztást is fogunk készíteni kivéve a kirándulások alkalmával.

Kérjük, hogy töltsd ki az alábbi kérdőívet, hogy gördülékenyebb lehessen a szervezés! A részvételhez a kérdőív kitöltése kötelező, hiszen a létszámnak meg kell felelnie a hatályos korlátozó intézkedéseknek. Várjuk a találkozást!

Jelentkezni itt lehet!

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet