üzenet

"Bízzál az Úrban, és tégy jót, akkor az országban lakhatsz, és biztonságban élhetsz." (Zsolt 37,3)

Nehéz volt az a három-négy hónap. Egy fájdalmas, hosszasan előkészített döntés nyomán jó néhány kapcsolat kihullott az életemből. A munkahelyen is kiderült, keserű meglepetésként, hogy új helyet kell keresnünk az alapítvány számára - a legnagyobb körültekintéssel, hiszen nem rólunk volt szó, hanem gyerekekről, szülőkről. Beszűkültek a hétköznapok a veszteségek és az útkeresés feszültségében. És ekkor -  „hab a tortán” -  kiderült, hogy az albérletből is költöznöm kell. Közben rengeteg tennivaló volt, sokszor csak aludni tértem haza. A munkahelyen közös erővel kerestünk új helyet, aztán pedig, mikor megtaláltuk, a költözést kezdtük szervezni. Arra is alig jutott időm, hogy albérlet után nézzek, a néhány próbálkozás pedig nem hozott eredményt. A határidő vészesen közeledett. Mindeközben viszont egyre valóságosabb lett bennem a csendes bizonyosság: hogy mindez jól van így, a hely elő van már készítve számomra, és meg fogom találni akkor is, ha kevés időt tudok a keresésére fordítani. Azt viszont végképp nem gondoltam volna, hogy le sem jár a határidő, és már átvehetem ezt a nekem megőrzött ajándékot.

Házas kurzus 2018

 2018 márciusától újra indul a házas kurzus, hiszen még mindig érvényes a sorozat jelmondata: "Lehet jobb a házasságod!"

A házas kurzus olyan házaspároknak szól, akik szeretnék, hogy megerősödjön a házasságuk, kapcsolatuk. Randi sorozatra hívunk minden jelentkezőt, ahol egyszerre vehetnek részt érdekes és tanulságos előadásokon és tölthetnek kettesben is időt. A házas kurzus olyan készségek elsajátítását illetve fejlesztését teszi lehetővé, amelyek segítik a közös fejlődést, a bensőséges kapcsolat elmélyítését. Ezen kívül az alkalom egy hangulatos estének ígérkezik!

A helyszín az Eleven Centerben található Eleven Gusto Étterem, amit az alkalom idejére teljes egészében a rendelkezésünkre bocsátanak. Az épületben van ingyenes parkolási lehetőség.

Érdemes minél hamarabb jelentkezni, mert a helyek száma korlátozott (15 pár jöhet).

Első alkalom: 2018. március 21. szerda

Utolsó alkalom: 2018. május 2. szerda

A kurzus 7 témára épülő alkalomból áll. Egy este menete a következőképpen alakul:

-         Minden alkalom 18.30-tól 21.00-ig tart.

-         Mindig egy finom vacsorával indul a program.

-         Azután rövid előadások (10-15 perc) és páros feladatok, beszélgetések váltogatják egymást.

-         A páros feladatokat alapvetően a pároddal kettesben kell megoldanotok.

-         Több rövid videó bejátszást is megnézünk közösen.

-         Eközben szolgálják fel a desszertet, tea, kávé fogyasztására is lehetőség nyílik.

-         Minden alkalom után kaptok házi feladatot, amit otthon kell megoldani közösen.

A részvételi díj 2300 Ft/fő/alkalom. Egy párnak tehát összesen 32.200 Ft-ba kerül a hét este. A fizetés módja a következő: a jelentkezés után az első alkalomig kérjük, hogy a kurzus összköltségének felét (személyenként 8.050 Ft-ot) fizessétek be a Gazdagréti Református Egyházközség számlájára „Házaskurzus” közleménnyel (számlaszám: 10918001-00000016-11890002). Ez a kurzusra való elköteleződés- és a vacsorák tervezhetősége miatt fontos. A kurzus feléig kell a költségek második felét befizetni. Természetesen, akinek nem okoz gondot, az elején is kifizetheti a teljes költséget. A részvételi díj tartalmazza a vacsorát, a desszertet, és a házas kurzus munkafüzetet is.

Bármilyen kérdésed van, keresd Thoma Lászlót a laszlo.thoma[kukac]gref.hu email címen!

Jelentkezni ezen a linken lehet!

A házas kurzusról itt is találsz leírást.

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet