üzenet

"Hozzátok be a raktárba az egész tizedet, hadd legyen eleség a házamban, és így tegyetek próbára engem - mondja a Seregek Ura..." (Mal 3,9)

"Meglátjátok, hogy megnyitom az ég csatornáit, és bőséges áldást árasztok rátok." (Mal 3,10)

Az Ószövetségben Isten azt kérte népétől, hogy a jövedelmük, termésük első tizedét, a legjavát adják neki. Ezzel fejezzék ki, hogy Istennek köszönik meg az anyagi javakat. Ezt a szokást az Újszövetségben élő keresztények is átvették. Először 16 éves koromban hallottam erről egy ifis társamtól. A közösségben szokás volt a tized adása, így én is elkezdtem. Nem volt nehéz a havi 5000 Ft-os zsebpénzemből 500 Ft-ot bedobni a perselybe vagy egy szegény embernek odaadni.
Középiskola után egy évet külföldön dolgoztam. Ekkor már fájdalmasabb volt a havi százezer Ft-ból tízezret odaadni. De eddigre a korábbi kis összeg rendszeres adása szokássá tette a tizedadást, ezért döntöttem és adtam. Adtam az egyetemen is a kevés ösztöndíjamból, amikor néha hazautazni is alig volt pénzem. Aztán a munkába állás után is adtam, amikor a tized, albérleti díj, BKV bérlet, ennivaló mellé maradt kb. 2000 Ft-om. Ebből nem lett volna előrelépés... A szüleim nem tudtak segíteni.
Aztán egy napon az akkor már udvarló, későbbi férjem „bevallotta”, hogy van egy lakása, csak idáig nem mondhatta el. Leesett az állam... A családjuk anyagi helyzete nem úgy tűnt, mint akik egy lakást meg tudnak venni. De a szülei ezért takarékoskodtak minden más területen, hogy a fiuknak legyen majd hol laknia a saját családjával.
Így gondoskodott rólam is Isten és áldotta meg a tizedemet.

Anna imacsoport

Anna-imacsoport indul a gyülekezetünkben, azzal a hittel és reménységgel, hogy Istenhez vihetjük együtt is a gyermekáldásért való könyörgésünket, úgy mint a Bibliában szereplő Anna.

Ma Magyarországon a párok kb. 15%-a termékenységi problémákkal szembesül, és küzd azért, hogy gyermeke születhessen. Ebben a folyamatban számos testileg, lelkileg, társadalmilag megterhelő kihívással kell szembenézni.  Sokan ebben a helyzetben elszigetelődnek és titkolnivalónak érzik a problémájukat.

Ezért az előző évhez hasonlóan, annak pozitív tapasztalataiból is bátorítást nyerve, újra Anna-imacsoport indul a gyülekezetünkben, azzal a hittel és reménységgel, hogy Istenhez vihetjük együtt is a gyermekáldásért való könyörgésünket, úgy mint a Bibliában szereplő Anna.

Az Anna-imacsoportban havonta egyszer kedd esténként találkozunk 18-óra és 20 óra között

Az idei dátumok:

Február 15-én lesz az első imacsoport a Start Cafeban, majd március 8, április 12, május 10, és június 14-én.

Szeretettel várjuk mindazokat, akik legalább egy éve hiába várják gyermekük megfoganását, megszületését.

Kérjük, hogy aki nem érintett, de szívén viseli az ügyet, imádsággal támogassa a csoportot.

Jelentkezéseket az anita.thoma[kukac]gref.hu email címre február 6-ig várjuk.

Kérdéseitekkel forduljatok Félné Semsei Ágihoz (f.semseia[kukac]gmail.com),  Tóth Timihez (dr.timea[kukac]yahoo.com), vagy Anitához.

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet