üzenet

"…a nyelv is tűz, a gonoszság egész világa" (Jak 3,6)

Általános iskolában páran „locsi-fecsi balerinának” hívtak. Megállás nélkül képes voltam beszélni, mesélni, néha ki is színeztem a történeteket és előszeretettel osztottam meg másokkal a birtokomba került friss információkat. Valamiért én ezt találhattam a megfelelő eszköznek arra, hogy felhívjam magamra a figyelmet és imponáljak másoknak.
Viszont annál jobb és világosabb most számomra, hogy Jézus mellett felnőttként erre már semmi szükségem. Itt sokkal többről van szó, mintha egyszerűen csak kinőttem volna ezt a dolgot. Isten az Igéjén keresztül szólt hozzám és átformálta gondolkodásomat és magatartásomat ezzel kapcsolatban. Megtanított, hogy ne az információ, hanem a szeretet folyjon át rajtam. Megtanított, hogy odafigyeljek, hiszen a nyelvemmel akár óriási károkat is tudok okozni másoknak. Megtanított, hogy mérlegeljem, mielőtt kinyitnám a számat, hogy a másik javára válik-e az adott információ, szüksége van-e egyáltalán rá vagy inkább a kárára válna. Megtanított, hogy előbb megvizsgáljam, hogy nem arról van-e esetleg szó, hogy okoskodni és ítélkezni szeretnék, vagy éppen ismét az információ privilegizált birtokosaként érdekesebbnek akarok tűnni mások szemében. Amióta ehhez próbálom tartani magam, csodákban lehet részem. Hihetetlen az a bizalom, amellyel kollégák és barátok fordulnak hozzám és avatnak be legféltettebb titkaikba. Ha még mindig „locsi-fecsi” hírem lenne, sőt ami ennél is rosszabb, hogy így is viselkednék, akkor bizonyára nem lenne részem ilyen mély és tartalmas emberi beszélgetésekben, melyekben újra és újra megtapasztalhatom az Úr hatalmas erejét az életünkre.

Aktuális tudnivalók!

A legújabb és legfontosabb tudnivalókat a gyülekezeti életünkkel kapcsolatban itt találod meg! Mindenképpen olvasd el!

Kedves Testvérek!

Istennek hála hazánkban csökken a járványveszély, a rendkívüli helyzet enyhül, bizonyára értesült mindenki az enyhítésekről. Az óvintézkedések (távolságtartás, maszk viselése) betartásával újra lehetőség nyílt találkozni, közösségi alkalmakat tartani. Erre nézve a gyülekezetek is kaptak ajánlásokat, ezek olvashatók is egyházunk hivatalos honlapján, a reformatus.hu oldalon.

Az elmúlt napokban többen érdeklődtek már az istentiszteletek felől, köszönjük a türelmet a tájékoztatás megszületésééig! Nem egyszerűen arról van szó, hogy mindent a régi állapotba visszafordítunk, hanem tulajdonképpen egy "harmadik" formában leszünk együtt.

A presbiteri közösséggel a következőre hívjuk a Testvéreket:

A szabályozásoknak megfelelően május 31-én vasárnaptól visszatérünk a látogatható istentiszteleti alkalmainkhoz, miközben az online forma is megmarad. Az első látogatható istentiszteleti alkalomra tehát pünkösd ünnepén kerül sor. 

Pünkösdkor ezt tervezzük:
- Istentisztelet 8.00-tól (közben felvétel, ami lemegy online 10-től) - erre hívjuk a 65 év felettieket.
- Istentisztelet 10.00-tól, amire a 65 év alattiakat várjuk. Egyszerre 50 főnél több nem tartózkodhat a templomban, így a bejáratnál számolni fogjuk az érkezőket. Aki nem jut be, annak a kápolnában vagy a teraszon biztosítunk helyet, ahová kihangosítjuk az istentiszteletet.
- Pünkösd hétfőn ugyanilyen rend szerint találkozunk.

A további vasárnapokon a következőket tervezzük:
- Istentisztelet 8.00-tól (közben felvétel, ami lemegy online 10-től) - erre hívjuk a 65 év felettieket.
- Istentisztelet 10.00-tól,  amire a 65 év alattiakat várjuk. Egyszerre 50 főnél több nem tartózkodhat a templomban, így a bejáratnál számolni fogjuk az érkezőket. Aki nem jut be, annak a kápolnában vagy a teraszon biztosítunk helyet, ahová kihangosítjuk az istentiszteletet.
- Istentisztelet 19.00-tól (júniustól már ilyenkor szoktuk) a délelőtti 10 órás alkalomnak megfelelően. A korábban esti alkalomra járókat buzdítjuk, hogy erre jöjjenek.

Egyházunk Elnökségi Tanácsának központi ajánlásában szerepel, hogy az úrvacsorát a gyülekezeti tagok személyes részvételével ne tartsunk. A presbiteri közösséggel arra jutottunk, hogy pünkösdkor még nem látjuk a feltételeit, hogy biztonságosan együtt legyünk az úrvacsorában, így nem leszünk úrvacsorai közösségben az ünnepen.

A gyermekistentiszteletekről: Azon családok számára, akik egészségesek és nyitottak arra, hogy újra bekapcsolódjanak személyesen az istentiszteletekbe (a járványügyi előírásokat betartva), szeretnénk pünkösdtől a gyermekistentiszteletek lehetőségét biztosítani. Számukra egy közös csoportot megnyitunk vasárnaponként a földszinti teremben. Kérjük, hogy olyan bölcsis, ovis gyermekekkel, akik nem tudják még a szájmaszkot viselni, ne látogassuk egyelőre a csoportot. Nagy valószínűséggel lesznek olyan családok is, akik távol maradnak még az istentiszteletektől, ezért továbbra is küldjük az online gyerekistentiszteleti anyagokat is.

Kérünk minden templomba érkezőt, hogy használjanak maszkot és miközben minden óvintézkedést megteszünk, mindenki mérlegelje, hogy eljön-e az alkalomra. Aki betegnek érzi egy kicsit is magát, azt megkérjük, hogy ne jöjjön!

Imádságban hordozzuk továbbra is ezekben a rendkívüli időkben gyülekezetünket, keresztyén testvéreinket világszerte!

 

 

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet