üzenet

„De ha te figyelmezteted a bűnöst, és ő nem tér meg bűnéből, és bűnös útjáról, akkor ő meghal a bűne miatt, de te megmented lelkedet.”  (Ez 3,19)


Fontos számomra az evangélium elmondása másoknak, mert Isten a szívemre helyezte azokat, akik még nem ismerik Őt. Igyekszem mindenkinek beszélni Jézusról, Isten kegyelméről, amikor csak tehettem. Volt azonban egy időszak, amikor senki sem akart meghallgatni. Mindenféle indokkal tértek ki a beszélgetés elől. Nagyon elkeseredtem, mert tudtam, hogy szükségük lenne Istenre és a megoldás az életükre csak a kegyelem lehet. Ebben az időben olvastam Ezékiel könyvét és a fenti verseket, illetve a 4. fejezetet. Rájöttem, hogy az én felelősségem a jó hír megosztása, amikor alkalmam nyílik rá. Az már nem az én felelősségem hogyan fogadja a másik fél. Újult erővel vártam a következő helyzetet, amikor beszélhetek ismét arról, mit jelent számomra az Istennel való kapcsolat.

evezz a mélyre!

Erre a jelenleg évente egyszer meghirdetett napra azokat a keresztény testvéreinket várjuk, akik nemrég kezdtek el gyülekezetünkbe járni, és szeretnék jobban megismerni közös életünket, valamint elgondolkodni azon, mit jelent gyülekezetünkhöz tartozni.

Az előadások, megbeszélések bevezetnek a Magyarországi Református Egyház főbb teológiai hangsúlyaiba, gyülekezetünk történetébe, céljaiba, jelen életébe, az elkötelezettség kérdésébe.

  • Hogyan született és formálódott közösségünk?
  • Mit jelent számunkra a gyülekezeti 5 pillér? (tanítványság, dicsőítés, közösség, szolgálat, misszió)
  • Milyen céljaink, álmaink vannak?
  • Hogyan vagyunk reformátusok?
  • Mit várunk és mit várhat tőlünk egy elkötelezett gyülekezeti tag?
  • Mit gondolunk a pénzügyekről?
  • Hogyan és mibe lehet bekapcsolódni a vasárnapi istentiszteleten túl? 
  • Milyen álmaink vannak a jövőről?

Amennyiben szeretnél meghívót kapni a következő "Evezz a mélyre!" napunkra, kérjük küldj egy emailt az iroda[kukac]gref.hu email címre, aminek a tárgya: Evezz a mélyre jelentkezés.

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet