üzenet

Mert ki tesz téged különbbé? Mid van, amit nem kaptál? Ha pedig kaptad, mit dicsekszel, mintha nem kaptad volna?" (1Kor, 4,6-7)

…ahhoz tartsa magát az ember, ami meg van írva, és senki se fuvalkodjék fel…

Édesapám hosszú ideje vergődik a depresszió, az ital és a gyógyszerek fogságában. Erős kifejezés a vergődik, de szándékosan használtam, mert ez a lét szememben már nem ÉLET. Általában, értetlenül és kétségbeesve állok a helyzet előtt: hogy lehet, hogy meg sem próbál tenni valamit életének jobbá tételéért? (Már annyiféleképpen próbáltam segíteni neki, eredménytelenül...) Engem a versenysporton keresztül, az Úr már kislánykoromban megtanított keményen küzdeni. Természetes hát számomra, hogy ha szükség úgy hozza, akkor „harcolok”. Ezért nagyon nehezen értem meg, és sokszor sajnos dühösen tekintek apura, amiért meg sem próbál küzdeni önmagáért. A reggel olvasott Ige megszégyenített e hozzáállásomban: Ki vagyok én, hogy bíráljam édesapámat és az ő helyzetét, és honnan van a küzdeni tudásom, ha nem a Teremtőtől? Leteszem haragom a kereszt tövébe, és kérem az Urat, töltse ki helyét empátiával és szeretettel!

házicsoport

Szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák a közösség megtartó erejét, ahol a testvérek hitükben növekedhetnek, hitük megéléséhez a hétköznapokban gyakorlati segítséget kapnak és egymás hordozása imádságos légkörben történik. Hisszük, hogy a házicsoport a pásztori gondoskodás és törődés elsődleges helyszíne a gyülekezetben. Hisszük, hogy a tagok a csoport életében ismerhetik fel, hogy milyen szolgálatra hívja őket Isten.

Ahogy az ApCsel 2,42-47-ben is olvashatjuk, három dimenzióról vagy irányról szoktunk beszélni. Szeretnénk, hogy a házicsoportok mindhárom irányra figyeljenek:

1. Fölfelé Istenre – dicsőítés, hallani Istentől az Igén keresztül (tanítványképzés- növekedés a hitünkben), imádság
2. Egymás felé – közösség, imádság egymásért, megosztás az életünkből és keresztényi tapasztalainkból, együtt beszélni az Igéről és igehirdetésekről
3. Kifelé másokra – imádság másokért, közös szolgálat és misszió a gyülekezeten belül és kivül

Az együtt töltött időnek fontos része a közös éneklés, bibliatanulmányozás, az egymásért való imádság, a közösség ápolása.
A helyszínekről és időpontokról személyesen, telefonon, e-mailen érdeklődhetsz.

Bobby Booze: bobby.booze[kukac]crmleaders.org
Fülöp Ibolya: fibi[kukac]timoteus.hu

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet