üzenet

"Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az énbennem marad és én őbenne." (Ján 6,56)

Úgy alakult az életem, hogy már elég régóta nem sikerült úrvacsorát vennem. Mikor erre ráeszméltem, először elkezdtem rá nagyon vágyni. Aztán jött a gondolat, hogy valószínűleg nem véletlenül van ez így, és, meg sem érdemlem, hogy tisztátalan szívvel az Úr asztalához járuljak. Mikor ezt a kissé feddőnek ható szakaszt olvastam, mégis újult örömmel vártam a következő úrvacsorás alkalmat, hiszen gondoltam nem számít, hogy eltávolodtam Istentől, ezáltal visszatérhetek hozzá.

Mikor elérkezett a várva várt nap, mégsem mentem ki a már oly hőn áhított úravcsorai közösségbe. Bár az volt bennem, hogy én ezt nagyon akarom, mégis arra hívott a Lélek, hogy előbb le kell rendeznem a nézeteltérésem a barátommal. Ekkor ugyan szó szerint nem vettem magamhoz a jegyeket, mégis éreztem, hogy így maradok az Úrban és ő bennem. Az ezt követő úrvacsorás istentisztelet alkalmával örömmel és hálával lehettem jelen az Úr asztalánál.

Változások július 5-től!

A következő változások lépnek életbe július 5. vasárnaptól az istentiszteletekkel kapcsolatban!

A közelmúltban hazánkban a koronavírus járvány miatti vészhelyzet megszüntetése miatt visszavontak korábban érvényben lévő védelmi intézkedéseket. Ezekkel összehangban és a központi egyházi ajánlások fényében a gyülekezet presbitériuma a következő döntéseket hozta a vasárnapi istentiszteleteinket illetően, melyek július 5. vasárnaptól lépnek életbe:

  • A korábbi ritmusunk szerint két istentiszteletet tartunk 10 és 19 órai kezdettel. Ezek az alkalmak életkori megkötések nélkül látogathatók.
  • A székek elhelyezése visszatér a korábbi formához, létszámkorlátozás nélkül látogathatóak az alkalmaink.
  • Továbbra is kérjük, hogy zárt térben viseljünk maszkot, a kijáratnál lévő kézfertőtlenítőket használjuk belépéskor. Figyeljünk arra, hogy lehetőség szerint tartsunk távolságot, kerüljük a kézfogást.
  • Július 5-étől nem lesznek online istentiszteletek. Az igehirdetések hanganyagai továbbra is elérhetőek lesznek majd a honlapunkon.

A későbbiekben, ha a járványügyi helyzet indokolja, természetesen az országos intézkedésekkel összhangban újra szigorításokat vezethetünk be.

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet