üzenet

"Hozzátok be a raktárba az egész tizedet, hadd legyen eleség a házamban, és így tegyetek próbára engem - mondja a Seregek Ura..." (Mal 3,9)

"Meglátjátok, hogy megnyitom az ég csatornáit, és bőséges áldást árasztok rátok." (Mal 3,10)

Az Ószövetségben Isten azt kérte népétől, hogy a jövedelmük, termésük első tizedét, a legjavát adják neki. Ezzel fejezzék ki, hogy Istennek köszönik meg az anyagi javakat. Ezt a szokást az Újszövetségben élő keresztények is átvették. Először 16 éves koromban hallottam erről egy ifis társamtól. A közösségben szokás volt a tized adása, így én is elkezdtem. Nem volt nehéz a havi 5000 Ft-os zsebpénzemből 500 Ft-ot bedobni a perselybe vagy egy szegény embernek odaadni.
Középiskola után egy évet külföldön dolgoztam. Ekkor már fájdalmasabb volt a havi százezer Ft-ból tízezret odaadni. De eddigre a korábbi kis összeg rendszeres adása szokássá tette a tizedadást, ezért döntöttem és adtam. Adtam az egyetemen is a kevés ösztöndíjamból, amikor néha hazautazni is alig volt pénzem. Aztán a munkába állás után is adtam, amikor a tized, albérleti díj, BKV bérlet, ennivaló mellé maradt kb. 2000 Ft-om. Ebből nem lett volna előrelépés... A szüleim nem tudtak segíteni.
Aztán egy napon az akkor már udvarló, későbbi férjem „bevallotta”, hogy van egy lakása, csak idáig nem mondhatta el. Leesett az állam... A családjuk anyagi helyzete nem úgy tűnt, mint akik egy lakást meg tudnak venni. De a szülei ezért takarékoskodtak minden más területen, hogy a fiuknak legyen majd hol laknia a saját családjával.
Így gondoskodott rólam is Isten és áldotta meg a tizedemet.

Nyári gyülekezeti tábor - 2022

Idén a szokásos nyári táborunkat Balatonszárszón tartjuk az SDG Családi Hotel és Konferenciaközpontban július 3-8 között.

Kedves Testvérek!

Idén a szokásos nyári táborunkat Balatonszárszón tartjuk. Az SDG Családi Hotel és Konferenciaközpontban 2 hektáros parkkal övezett háromcsillagos szállodában vagy az ifjúsági szálláshelyen foglalhatunk szállást. Az elhelyezés különböző formában történik, melyek közül jelentkezési sorrendben lehet választani, a rendelkezésre álló helyek szerint.

Az idei tábor témája: Jézus hatalma

A világ, amelyben élünk, rohamos tempóban változik, nagyon sok bizonytalanság vesz körül minket. Különösen is fontos, hogy Krisztus követőjeként az Ő jelenlétében éljük az életünket.
Jézus hatalma ma is velünk van, tapasztalható, Isten országa közöttünk van. A nyári táborban az előadások fókuszában Jézus hatalmáról fogunk egy utat bejárni, ahogy az evangéliumokban előttünk van: hatalma a természeti erők felett, a betegség felett, a démoni erők felett, a bűn felett és a halál felett.

Jelentkezni 2022. május 1-től június 5-ig lehet kitöltött jelentkezési lappal, amit innen tudsz letölteni!

A táborozás teljes díját 2022. június 19-ig kell befizetni. 2022. június 19. után a befizetett táborozási díjat semmilyen esetben sem tudjuk visszafizetni.

A részletes tájékoztatót itt találod!

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet