üzenet

"Bekötözöm sebeidet, meggyógyítom zúzódásaidat." (Jer 30,17)

Arra ébredtem, hogy egy ápolónő türelmetlenül a kórtermem számát kérdezi. Kicsit nehezen jutott eszembe, de máris vittek. A műtét után egy nappal felkelhettem, nemsokára pedig már egészen jól mozogtam a járókerettel. Én voltam az egyetlen a kórteremben, aki úgy-ahogy közlekedni tudott, ez pedig azt jelentette, hogy vártak a tennivalók a többiek körül, volt, aki enni sem tudott segítség nélkül. Esténként én voltam az „ügyeletes” Szentírás-olvasó, mindannyian vágytunk arra, hogy ebben a kiszolgáltatottságban valami többet lássunk meg együtt is a saját erőtlenségünknél, meg akartunk erősödni abban, hogy az igazi helyünk nem a kórteremben van, hanem Isten lábainál. Az volt az imám, hogy ezt a sóvárgást, ezt az éhséget és kiáltást, ezt a békességet mindannyian a legdrágább kincsként őrizzük magunkban mindvégig.

Márk-dráma (április 18. 18-20 óra)

Idén nagycsütörtökön passiójáték keretében, készülve az ünnepre, 15 fiatal a Márk drámát adja elő.

A Márk "kísérlet" egy interaktív előadás, amely Jézus életét mutatja be a bibliai Márk evangéliumát feldolgozva. Humoros, modern, 21. századi nyelvezettel elevenedik meg Jézus örömhíre. Rendhagyó körszínház jellegéből adódóan a színpad és a nézőtér egybeolvad, az események a nézők között történnek. A 90 perces interaktív előadás különlegessége, hogy Jézus szavain kívül minden más szereplő improvizatív módon rögtönöz, és díszletekre illetve jelmezekre sincs szükség.

A Márk drámát országszerte több mint 11.000 ember látta 100 helyszínen 60 gyülekezet közreműködésével. Humoros, de egyben komoly és elgondolkodtató kikapcsolódás.

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet