üzenet

"Simon Péter ezt (a csodálatos halfogást) látva leborult Jézus lába elé, és így szólt: >Menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok, Uram!<..." (Lk 5,8-9)

"Jézus akkor így szólt Simonhoz: >Ne félj, ezentúl emberhalász leszel!<" (Lk 5,10)

Van egy különleges élményem ezzel a történettel kapcsolatban. Nem régen egy maroknyi gimnazista lánnyal eljátszottuk, mindenféle díszlet és jelmez nélkül. Valahogy Jézus szerepe jutott rám. Megtörtént a halfogás, szakadoztak a hálók...
"Péter" remegve letérdelt előttem: "Menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok, Uram!" Ahogy ránéztem, úgy éreztem, belelátok a lelkébe: Tudom, min ment keresztül az imént, amikor - minden józan észérv ellenére - kidobta az éppen megtisztított hálót; és mit érzett, amikor elkezdtük azt kihúzni. Meghatódtam, és nagyon tudtam értékelni Péter szívét, a döntést… Nem vettem magától értetődőnek, természetesnek.
És azt hiszem, Jézus igenis értékeli azt, amikor közeledünk hozzá, és értékel bennünket.

Adventi, karácsonyi ünnepi alkalmaink

Idén az adventi programjaink jelentős része közvetlenül a karácsonyi ünnepet előzi meg.

Az a célunk, hogy közösen együtt hangolódjunk rá az ünnepre. Ezt az időszakot egy nagy gyülekezeti hálaadással, szeretetvendégséggel kezdjük és a karácsonyi úrvacsorás istentiszteleten zárjuk.

  • December 3-án advent első vasárnapján úrvacsorás istentisztelet
  • December 15-én, 16 órától nyugdíjas karácsony a fiatalok szolgálatával.
  • December 16-án, 16 órától Adventi gyülekezeti délután. Itt hangolódhatunk rá együtt gyülekezeti közösségként is az ünnepre. Lehetőségünk lesz az év végi fényképes beszámoló megtekintése mellett kiscsoportokban beszélgetni a hálánkról, az ünnepről.

December 21-22: „Előkészítő istentiszteletek”

  • December 21. 18:00: Kápolna
  • December 22. 18:00: Kápolna

December 24-én 10-től istentiszteletet és 15 órától szentesti áhítatot tartunk.

December 25-én 10 órától karácsonyi ünnepi istentisztelet lesz úrvacsorai közösséggel. (Gyermekistentisztelet is lesz)

December 26-án 10 órától karácsonyi ünnepi istentisztelet lesz úrvacsorai közösséggel. (Nincs gyermekistentisztelet!)

December 31-én 10-től istentiszteletet és 16 órától óévi istentiszteletet tartunk úrvacsorai közösséggel. (Nincs gyermekistentisztelet!)

2018. január 1-jén 10 órától újévi istentisztelettel kezdjük az évet. Este pedig újévi dicsőítő istentisztelet lesz este 18 órai kezdettel. Mindkét alkalom alatt lesz gyermekvigyázás.

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet