üzenet

"Íme, én elétek tártam ezt a földet. Menjetek hát, és vegyétek birtokba azt a földet, amelyről megesküdött az Úr atyáitoknak, [...] hogy nekik és utódaiknak adja." (5Móz 1,8)

Menni vagy nem menni? – az itt a kérdés

Amióta Istennel járom az életem útját, igyekszem minden nagy döntésben akarata szerint mérlegelni és dönteni. Ez nem változik – sőt, mondhatnám - duplán megerősödik akkor, amikor valaki már házasságban él, hisz mindketten az Úr szándékát keresik életükre nézve. Nagy vívódás volt számomra, hogy vajon el kell-e költözni Csepelről – akkori lakhelyünkről – vagy sem. Akkor már évek óta Csepelről jártunk gyülekezetbe - ami nem is jelentett problémát vasárnaponként - de amikor megértettem, hogy Isten hittanoktatóként szeretne látni a gyülekezet életében, akkor már mérlegelni kellett, hogy hogyan tudnám a feladatot elvégezni „bejárással”. Sokat beszélgettünk férjemmel és kértük Istent, hogy vezessen ebben bennünket, mert ha Ő hív, akkor megyünk, de ha nincs benne tervében a költözés, akkor maradunk. Amikor 2009 január elsején kinyitottam a Bibliaolvasó kalauzt, a fenti ige állt benne.

Ezek után számomra egyértelmű volt, hogy Isten közelebb hív a gyülekezetünkhöz, és költöznünk kell. Egy költözés sosem egyszerű – az ige nem tartalmazta a következő lakóhelyünk helyrajzi számát -, de olyan volt, mint az iránytű előttünk, melyre támaszkodhattunk, ha „el akartunk tévedni”. Azóta is itt lakunk a templomhoz közel, és látjuk döntésünkön az Úr áldásait.

Adventi, karácsonyi ünnepi alkalmaink

Idén az adventi programjaink jelentős része közvetlenül a karácsonyi ünnepet előzi meg.

Az a célunk, hogy közösen együtt hangolódjunk rá az ünnepre. Ezt az időszakot egy nagy gyülekezeti hálaadással, szeretetvendégséggel kezdjük és a karácsonyi úrvacsorás istentiszteleten zárjuk.

  • December 3-án advent első vasárnapján úrvacsorás istentisztelet
  • December 15-én, 16 órától nyugdíjas karácsony a fiatalok szolgálatával.
  • December 16-án, 16 órától Adventi gyülekezeti délután. Itt hangolódhatunk rá együtt gyülekezeti közösségként is az ünnepre. Lehetőségünk lesz az év végi fényképes beszámoló megtekintése mellett kiscsoportokban beszélgetni a hálánkról, az ünnepről.

December 21-22: „Előkészítő istentiszteletek”

  • December 21. 18:00: Kápolna
  • December 22. 18:00: Kápolna

December 24-én 10-től istentiszteletet és 15 órától szentesti áhítatot tartunk.

December 25-én 10 órától karácsonyi ünnepi istentisztelet lesz úrvacsorai közösséggel. (Gyermekistentisztelet is lesz)

December 26-án 10 órától karácsonyi ünnepi istentisztelet lesz úrvacsorai közösséggel. (Nincs gyermekistentisztelet!)

December 31-én 10-től istentiszteletet és 16 órától óévi istentiszteletet tartunk úrvacsorai közösséggel. (Nincs gyermekistentisztelet!)

2018. január 1-jén 10 órától újévi istentisztelettel kezdjük az évet. Este pedig újévi dicsőítő istentisztelet lesz este 18 órai kezdettel. Mindkét alkalom alatt lesz gyermekvigyázás.

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet