üzenet

"A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek." (Jel 3,6)

A társadalom peremén élők helyzete gyakran megindít. Keresem Isten lábnyomait különösen a menekültek és a cigányok ügyében. Miután kicsit bevonódok egy-egy velük kapcsolatos esemény révén, általában nagyon felkavarodok, és sokat gondolkodom az életükön, a fájdalmaikon, az ő csoportjuk és a többségi társadalom több évszázados rossz beidegződésein, és kiált a bensőm Istenhez, hogy adjon enyhülést, szabadulást a sokrétű problémára. Amikor legutóbb nagyon bántott a cigányokkal való megbékélés kilátástalansága a keménységünk miatt, kértem Istent, hogy szóljon az a napi igevers, amit minden nap megkapok emailben.  Az angol nyelvű igeszakasz szó szerint így szólt a fordításban:

"Az, aki hallani tud, figyeljen arra, és kövesse, amit a Lélek minden egyháznak hirdet."

Nagyon elgondolkodtatott, hogy ez ügyben is érdemes lenne elkezdeni jobban fülelni a Lélek vezetésére.

Adventi, karácsonyi ünnepi alkalmaink

Idén is arra hívunk mindenkit, hogy együtt járjuk végig adventet, forduljunk együtt Isten felé! Ehhez adnak segítséget adventi alkalmaink.

A gyülekezeti közösségben nem célunk az alkalmak szaporítása, ünnepségek tartása, ebből van elég ebben az időszakban. A gyülekezetben a találkozások az Isten előtti megállás lehetőségei, a hálaadás, a Rá figyelés, a hódolat, az egymással való közösség alkalmai. Előkészítő és ünnepi alkalmaink a következőképpen alakulnak:...

  • December 2-án advent első vasárnapján úrvacsorás istentisztelet
  • December 7-én 16 órától nyugdíjas karácsony a fiatalok szolgálatával.
  • December 16-án 12 órától Adventi gyülekezeti ebéd.

Ebben az évben adventi gyülekezeti ebédet tartunk december 16-án vasárnap 12 órától. A délelőtti istentisztelet után együtt maradunk közös ünnepi ebéden, majd lehetőségünk lesz visszatekinteni az elmúlt év gyülekezet eseményeire, beszélgethetünk kiscsoportokban, hálát adhatunk Istennek az Ő szeretetéért. Aznap 16 órától a Budapesti Vonósok adnak adventi koncertet a templomunkban, amire szintén várunk mindenkit!.

  • December 23-án 10 órától istentiszteletet tartunk, (Gyermekistentisztelet is lesz)
  • December 24-én 15 órától szentesti áhítatot tartunk.
  • December 25-én 10 órától karácsonyi ünnepi istentisztelet lesz úrvacsorai közösséggel. (Gyermekistentisztelet is lesz)
  • December 26-án 10 órától karácsonyi ünnepi istentisztelet lesz úrvacsorai közösséggel. (Nincs gyermekistentisztelet!)
  • December 30-án 10-től istentiszteletet tartunk
  • December 31-én 16 órától óévi istentiszteletet tartunk úrvacsorai közösséggel. (Nincs gyermekistentisztelet!)
  • 2019. január 1-jén 10 órától újévi istentisztelettel kezdjük az évet. (Nincsen gyermekistentisztelet) Este pedig újévi dicsőítő istentisztelet lesz este 18 órai kezdettel.

Esti istentiszteletet a szokásos 18 órai kezdéssel az ünnepek alatt (dec 23-31) nem tartunk!

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet