üzenet

„A pogányok világosságává teszlek, hogy eljusson szabadításom a föld határáig.” (Ézs 49,6)

Néha úgy próbálok közelebb kerülni az Biblia üzenetéhez, hogy az akkor élt emberek helyébe gondolom magam. Például milyen érzés lehetett akkoriban olvasni az „Írásokat”, amikor még nem létezett Újszövetség?

Jézusról azt látjuk az evangéliumokban, hogy tanult ember volt, tudott olvasni (ami akkoriban nem volt általános), és megbecsült tanító volt. Korábban nem gondoltam rá, hogy sokat kellett tanulnia - hiszen Isten volt. De mivel azt olvassuk róla, hogy megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel és (a bűnt kivéve) hozzánk hasonlóan megkísértetett mindenben, talán feltételezhetjük róla, hogy az Írásokat is tanulnia kellett. Az evangéliumok lépten-nyomon utalnak rá, hogy Jézus az Írásokra utal, még a kereszten is egy zsoltárt (Zsoltárok 22,2) idéz. Ha ilyen szemmel olvasom az Ószövetséget, néha olyan igékre bukkanok, amelyek nemcsak, hogy róla, de mintha egyenesen Neki szólnának. Így találtam rá a mai napi igére. Szilárdan hitte, hogy annak ellenére –vagy tán éppen azáltal –, hogy meg kell halnia, be fog teljesedni rajta ez az ígéret.  Mennyi ígéret szól Neki, és milyen hit kellett, hogy a kereszthalálig el tudjon menni! Köszönöm Uram, hogy megtetted!

Adventi, karácsonyi ünnepi alkalmaink

Adventi alkalmaink célja, hogy együtt hangolódjunk rá az ünnepre a gyülekezet közösségében. Ezt az időszakot egy nagy gyülekezeti hálaadással, szeretetvendégséggel kezdjük és a karácsonyi úrvacsorás istentiszteleten zárjuk.

  • December 22-én 10 órától istentiszteletet tartunk, (gyermekistentisztelet is lesz), majd adventi gyülekezeti ebéden, gyülekezeti délutánon leszünk együtt. Ekkor tekintünk vissza a 2019-es évünkre, hálát adunk Istennek a gyülekezetben megélt áldásokért.
  • December 24-én 15 órától szentesti áhítatot tartunk.
  • December 25-én 10 órától karácsonyi ünnepi istentisztelet lesz úrvacsorai közösséggel. (gyermekistentisztelet is lesz)
  • December 26-án 10 órától karácsonyi ünnepi istentisztelet lesz úrvacsorai közösséggel. (Nincs gyermekistentisztelet!)
  • December 29-én 10 órától istentiszteletet tartunk.
  • December 31-én 16 órától óévi istentiszteletet tartunk úrvacsorai közösséggel. (Nincs gyermekistentisztelet!)
  • 2020. január 1-jén 10 órától újévi istentisztelettel kezdjük az évet. (Nincs gyermekistentisztelet!) Este pedig újévi dicsőítő istentisztelet lesz este 18 órai kezdettel.
  • Esti istentiszteletet a szokásos 18 órai kezdéssel az ünnepek alatt (dec 22. és 29.) nem tartunk.

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet