üzenet

"Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az énbennem marad és én őbenne." (Ján 6,56)

Úgy alakult az életem, hogy már elég régóta nem sikerült úrvacsorát vennem. Mikor erre ráeszméltem, először elkezdtem rá nagyon vágyni. Aztán jött a gondolat, hogy valószínűleg nem véletlenül van ez így, és, meg sem érdemlem, hogy tisztátalan szívvel az Úr asztalához járuljak. Mikor ezt a kissé feddőnek ható szakaszt olvastam, mégis újult örömmel vártam a következő úrvacsorás alkalmat, hiszen gondoltam nem számít, hogy eltávolodtam Istentől, ezáltal visszatérhetek hozzá.

Mikor elérkezett a várva várt nap, mégsem mentem ki a már oly hőn áhított úravcsorai közösségbe. Bár az volt bennem, hogy én ezt nagyon akarom, mégis arra hívott a Lélek, hogy előbb le kell rendeznem a nézeteltérésem a barátommal. Ekkor ugyan szó szerint nem vettem magamhoz a jegyeket, mégis éreztem, hogy így maradok az Úrban és ő bennem. Az ezt követő úrvacsorás istentisztelet alkalmával örömmel és hálával lehettem jelen az Úr asztalánál.

Adventi, karácsonyi ünnepi alkalmaink

Idén is arra hívunk mindenkit, hogy együtt járjuk végig adventet, forduljunk együtt Isten felé! Ehhez adnak segítséget adventi alkalmaink.

A gyülekezeti közösségben nem célunk az alkalmak szaporítása, ünnepségek tartása, ebből van elég ebben az időszakban. A gyülekezetben a találkozások az Isten előtti megállás lehetőségei, a hálaadás, a Rá figyelés, a hódolat, az egymással való közösség alkalmai. Előkészítő és ünnepi alkalmaink a következőképpen alakulnak:...

  • December 2-án advent első vasárnapján úrvacsorás istentisztelet
  • December 7-én 16 órától nyugdíjas karácsony a fiatalok szolgálatával.
  • December 16-án 12 órától Adventi gyülekezeti ebéd.

Ebben az évben adventi gyülekezeti ebédet tartunk december 16-án vasárnap 12 órától. A délelőtti istentisztelet után együtt maradunk közös ünnepi ebéden, majd lehetőségünk lesz visszatekinteni az elmúlt év gyülekezet eseményeire, beszélgethetünk kiscsoportokban, hálát adhatunk Istennek az Ő szeretetéért. Aznap 16 órától a Budapesti Vonósok adnak adventi koncertet a templomunkban, amire szintén várunk mindenkit!.

  • December 23-án 10 órától istentiszteletet tartunk, (Gyermekistentisztelet is lesz)
  • December 24-én 15 órától szentesti áhítatot tartunk.
  • December 25-én 10 órától karácsonyi ünnepi istentisztelet lesz úrvacsorai közösséggel. (Gyermekistentisztelet is lesz)
  • December 26-án 10 órától karácsonyi ünnepi istentisztelet lesz úrvacsorai közösséggel. (Nincs gyermekistentisztelet!)
  • December 30-án 10-től istentiszteletet tartunk
  • December 31-én 16 órától óévi istentiszteletet tartunk úrvacsorai közösséggel. (Nincs gyermekistentisztelet!)
  • 2019. január 1-jén 10 órától újévi istentisztelettel kezdjük az évet. (Nincsen gyermekistentisztelet) Este pedig újévi dicsőítő istentisztelet lesz este 18 órai kezdettel.

Esti istentiszteletet a szokásos 18 órai kezdéssel az ünnepek alatt (dec 23-31) nem tartunk!

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet