üzenet

"Bizony mondom néktek, amennyiben megcselekedtétek ezeket eggyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg." (Mt 25, 40)

"Bizony mondom néktek, amennyiben nem cselekedtétek meg ezeket eggyel a legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg." (Mt 25,45)

Többször gondolkodtam az utolsó ítéletről ezen az Igén keresztül. Hol van itt a nagy HIT misztériuma, az igazságok felfedezése, a dicsőítések eufóriája? A mindennapi élet egyszerűsége szembesített Krisztus kijelentésével. Egyik közeli hozzátartozónk utolsó napjait élte. Már nem tudott mozogni, beszélni, de még tudatánál volt teljesen. Két fia közül mindig is a nagyobbikkal találta meg a hangot jobban, egyféleképpen gondolkodtak, mindennap beszéltek telefonon. A kisebb valahogy mindig szálka volt a szemében. Kapcsolatukat inkább a folyamatos összeütközés jellemezte, mint a harmónia. Most ez a kisebbik fiú volt soron apjuk látogatásában, de a nagyobbik már mondta neki, hogy alig ismeri meg őt az apja. Neki nem volt kedve, apjával már szinte lehetetlen volt a kommunikáció, lett volna millió más dolga, de bement a kórházba. Leült apja ágyára, a szemébe nézett és elkezdte vigasztalni, biztatni. Felmutatni azt, aki az ő kincse volt egész életében, biztatni a hitre, biztatni a bizalomra Isten iránt. Az apa szeméből folytak a könnyek. Hogy mi ment végbe, mi nem a lelkében, nem tudjuk... Isten tudja egyedül. De ez volt az utolsó alkalom, amikor magánál volt. Ekkor értettem meg a fenit igét: amennyiben megcselekedtétek ezeket eggyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg…

Adventi, karácsonyi ünnepi alkalmaink

Idén is arra hívunk mindenkit, hogy együtt járjuk végig adventet, forduljunk együtt Isten felé! Ehhez adnak segítséget adventi alkalmaink.

A gyülekezeti közösségben nem célunk az alkalmak szaporítása, ünnepségek tartása, ebből van elég ebben az időszakban. A gyülekezetben a találkozások az Isten előtti megállás lehetőségei, a hálaadás, a Rá figyelés, a hódolat, az egymással való közösség alkalmai. Előkészítő és ünnepi alkalmaink a következőképpen alakulnak:...

  • December 2-án advent első vasárnapján úrvacsorás istentisztelet
  • December 7-én 16 órától nyugdíjas karácsony a fiatalok szolgálatával.
  • December 16-án 12 órától Adventi gyülekezeti ebéd.

Ebben az évben adventi gyülekezeti ebédet tartunk december 16-án vasárnap 12 órától. A délelőtti istentisztelet után együtt maradunk közös ünnepi ebéden, majd lehetőségünk lesz visszatekinteni az elmúlt év gyülekezet eseményeire, beszélgethetünk kiscsoportokban, hálát adhatunk Istennek az Ő szeretetéért. Aznap 16 órától a Budapesti Vonósok adnak adventi koncertet a templomunkban, amire szintén várunk mindenkit!.

  • December 23-án 10 órától istentiszteletet tartunk, (Gyermekistentisztelet is lesz)
  • December 24-én 15 órától szentesti áhítatot tartunk.
  • December 25-én 10 órától karácsonyi ünnepi istentisztelet lesz úrvacsorai közösséggel. (Gyermekistentisztelet is lesz)
  • December 26-án 10 órától karácsonyi ünnepi istentisztelet lesz úrvacsorai közösséggel. (Nincs gyermekistentisztelet!)
  • December 30-án 10-től istentiszteletet tartunk
  • December 31-én 16 órától óévi istentiszteletet tartunk úrvacsorai közösséggel. (Nincs gyermekistentisztelet!)
  • 2019. január 1-jén 10 órától újévi istentisztelettel kezdjük az évet. (Nincsen gyermekistentisztelet) Este pedig újévi dicsőítő istentisztelet lesz este 18 órai kezdettel.

Esti istentiszteletet a szokásos 18 órai kezdéssel az ünnepek alatt (dec 23-31) nem tartunk!

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet