üzenet

Mert ki tesz téged különbbé? Mid van, amit nem kaptál? Ha pedig kaptad, mit dicsekszel, mintha nem kaptad volna?" (1Kor, 4,6-7)

…ahhoz tartsa magát az ember, ami meg van írva, és senki se fuvalkodjék fel…

Édesapám hosszú ideje vergődik a depresszió, az ital és a gyógyszerek fogságában. Erős kifejezés a vergődik, de szándékosan használtam, mert ez a lét szememben már nem ÉLET. Általában, értetlenül és kétségbeesve állok a helyzet előtt: hogy lehet, hogy meg sem próbál tenni valamit életének jobbá tételéért? (Már annyiféleképpen próbáltam segíteni neki, eredménytelenül...) Engem a versenysporton keresztül, az Úr már kislánykoromban megtanított keményen küzdeni. Természetes hát számomra, hogy ha szükség úgy hozza, akkor „harcolok”. Ezért nagyon nehezen értem meg, és sokszor sajnos dühösen tekintek apura, amiért meg sem próbál küzdeni önmagáért. A reggel olvasott Ige megszégyenített e hozzáállásomban: Ki vagyok én, hogy bíráljam édesapámat és az ő helyzetét, és honnan van a küzdeni tudásom, ha nem a Teremtőtől? Leteszem haragom a kereszt tövébe, és kérem az Urat, töltse ki helyét empátiával és szeretettel!

Evezz a mélyre!

Szeretettel hívunk „Evezz a mélyre!” névre keresztelt, gyülekezetünket bemutató programra szeptember 23-án, szombaton.

Erre a napra azokat várjuk, akik nemrég kezdtek el gyülekezetünkbe járni, szeretnék jobban megismerni közös életünket, és elgondolkodni azon, mit jelent gyülekezetünkhöz tartozni. Az előadások, beszélgetések bevezetnek gyülekezetünk történetébe, céljaiba, jelen életébe. 9-17 óra között leszünk együtt a templomban, ebédre pizzát rendelünk vagy hozhatunk magunkkal ételt. 8.30-tól lehet már érkezni, 9-kor pontosan kezdünk. Jelentkezni lehet szeptember 20-ig a következő linken:

Jelentkezem!

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet