üzenet

"Íme, én elétek tártam ezt a földet. Menjetek hát, és vegyétek birtokba azt a földet, amelyről megesküdött az Úr atyáitoknak, [...] hogy nekik és utódaiknak adja." (5Móz 1,8)

Menni vagy nem menni? – az itt a kérdés

Amióta Istennel járom az életem útját, igyekszem minden nagy döntésben akarata szerint mérlegelni és dönteni. Ez nem változik – sőt, mondhatnám - duplán megerősödik akkor, amikor valaki már házasságban él, hisz mindketten az Úr szándékát keresik életükre nézve. Nagy vívódás volt számomra, hogy vajon el kell-e költözni Csepelről – akkori lakhelyünkről – vagy sem. Akkor már évek óta Csepelről jártunk gyülekezetbe - ami nem is jelentett problémát vasárnaponként - de amikor megértettem, hogy Isten hittanoktatóként szeretne látni a gyülekezet életében, akkor már mérlegelni kellett, hogy hogyan tudnám a feladatot elvégezni „bejárással”. Sokat beszélgettünk férjemmel és kértük Istent, hogy vezessen ebben bennünket, mert ha Ő hív, akkor megyünk, de ha nincs benne tervében a költözés, akkor maradunk. Amikor 2009 január elsején kinyitottam a Bibliaolvasó kalauzt, a fenti ige állt benne.

Ezek után számomra egyértelmű volt, hogy Isten közelebb hív a gyülekezetünkhöz, és költöznünk kell. Egy költözés sosem egyszerű – az ige nem tartalmazta a következő lakóhelyünk helyrajzi számát -, de olyan volt, mint az iránytű előttünk, melyre támaszkodhattunk, ha „el akartunk tévedni”. Azóta is itt lakunk a templomhoz közel, és látjuk döntésünkön az Úr áldásait.

Anna imacsoport

Anna-imacsoport indul a gyülekezetünkben, azzal a hittel és reménységgel, hogy Istenhez vihetjük együtt is a gyermekáldásért való könyörgésünket!

Ma Magyarországon a párok 10-15%-a hiába vágyik arra, hogy gyermeke születhessen. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 7-ből egy pár meddő. Ebben a testileg-lelkileg terhelt állapotban az ember sokszor teljesen tehetetlen.

Ezért: Anna-imacsoport indul a gyülekezetünkben, azzal a hittel és reménységgel, hogy Istenhez vihetjük együtt is a gyermekáldásért való könyörgésünket, úgy mint a Bibliában szereplő Anna.

Az Anna-imacsoportban havonta egyszer szerda esténként találkozunk 18-óra és 20 óra között

Az idei dátumok:

November 11. -én lesz az első imacsoport, majd
December 9.-én.

Szeretettel várjuk mindazokat, akik legalább egy éve hiába várják gyermekük megfoganását, megszületését. Várjuk azokat is, akik örökbefogadásra várakoznak vagy első gyermekük után a második születését várják hiába több éve.

Kérjük, hogy aki nem érintett, de szívén viseli az ügyet, imádsággal támogassa a csoportot!

Jelentkezéseket az anita.thoma[kukac]gref.hu email címre november  1-ig várjuk.

Kérdéseitekkel forduljatok  Félné Semsei Ágihoz vagy Anitához.

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet