üzenet

"Ugye öt verebet adnak két fillérért: mégsem feledkezik meg közülük egyről sem az Isten. Nektek pedig még a hajatok szálai is mind meg vannak számlálva." (Lk 12,6)

"Ne féljetek, ti sok verébnél értékesebbek vagytok!" (Lk 12,7)

Verebet sokat látni itt a lakótelepen. Nem hiszem azonban, hogy bárkinek eszébe jutna árulni őket - nincs értékük. Lehet, hogy bosszankodunk rajta, hány hajszál kerül a szemétbe egy-egy fésülködés során (ugyan van, akinek meg sem kottyan), azt azonban egyikünk sem tudja, mennyi is marad a fején. Jézus szerint Isten ugyanúgy törődik a hajszálainkkal, mint a verebekkel. (micsoda pazarlás, nem?)
Nemrég Isten keresztülvitt egy "intenzív tanfolyamon" ebben a témában. Egy csütörtökön azt mondtam férjemnek, két hétre kellene elmennem szabadságra, hogy kipihenjem magam. Aztán pár nap után beláttam: Isten ismer és pontosan tudja, mivel is tud feltölteni. Mi történt? Csak egy tesztvezetés szombaton, és egy árnyjáték vasárnap. Igaz, ez a tesztautó egy hibrid modell volt. Igaz, az előadás után bekukkanthattunk a kulisszák mögé; sőt ígéretet kaptunk, hogy onnan nézhetünk végig egy egész előadást az ősszel. Ez titkolt álmom volt, de soha nem említettem senkinek.
Vasárnap este úgy éreztem aztán, hogy van Valaki, aki nagyon gyengéden odafigyel rám: mennyire vagyok fáradt, mi érdekel, milyen vágyaim vannak.Az energia és lendületet, amit kaptam, felért két hét pihenéssel. Tanulom elhinni, hogy Isten számára valóban sok verébnél értékesebb vagyok.

Anna imacsoport

Anna-imacsoport indul a gyülekezetünkben, azzal a hittel és reménységgel, hogy Istenhez vihetjük együtt is a gyermekáldásért való könyörgésünket!

Ma Magyarországon a párok 10-15%-a hiába vágyik arra, hogy gyermeke születhessen. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 7-ből egy pár meddő. Ebben a testileg-lelkileg terhelt állapotban az ember sokszor teljesen tehetetlen.

Ezért: Anna-imacsoport indul a gyülekezetünkben, azzal a hittel és reménységgel, hogy Istenhez vihetjük együtt is a gyermekáldásért való könyörgésünket, úgy mint a Bibliában szereplő Anna.

Az Anna-imacsoportban havonta egyszer szerda esténként találkozunk 18-óra és 20 óra között

Az idei dátumok:

November 11. -én lesz az első imacsoport, majd
December 9.-én.

Szeretettel várjuk mindazokat, akik legalább egy éve hiába várják gyermekük megfoganását, megszületését. Várjuk azokat is, akik örökbefogadásra várakoznak vagy első gyermekük után a második születését várják hiába több éve.

Kérjük, hogy aki nem érintett, de szívén viseli az ügyet, imádsággal támogassa a csoportot!

Jelentkezéseket az anita.thoma[kukac]gref.hu email címre november  1-ig várjuk.

Kérdéseitekkel forduljatok  Félné Semsei Ágihoz vagy Anitához.

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet