üzenet

„De ha te figyelmezteted a bűnöst, és ő nem tér meg bűnéből, és bűnös útjáról, akkor ő meghal a bűne miatt, de te megmented lelkedet.”  (Ez 3,19)


Fontos számomra az evangélium elmondása másoknak, mert Isten a szívemre helyezte azokat, akik még nem ismerik Őt. Igyekszem mindenkinek beszélni Jézusról, Isten kegyelméről, amikor csak tehettem. Volt azonban egy időszak, amikor senki sem akart meghallgatni. Mindenféle indokkal tértek ki a beszélgetés elől. Nagyon elkeseredtem, mert tudtam, hogy szükségük lenne Istenre és a megoldás az életükre csak a kegyelem lehet. Ebben az időben olvastam Ezékiel könyvét és a fenti verseket, illetve a 4. fejezetet. Rájöttem, hogy az én felelősségem a jó hír megosztása, amikor alkalmam nyílik rá. Az már nem az én felelősségem hogyan fogadja a másik fél. Újult erővel vártam a következő helyzetet, amikor beszélhetek ismét arról, mit jelent számomra az Istennel való kapcsolat.

felnőtt konfirmáció / keresztelő

Elsősorban azon felnőttek jelentkezését várjuk, akik részt vettek már az Alpha kurzuson, legalább egy éve járnak a gyülekezetbe, és megérett bennük, hogy a keresztség megerősítése (konfirmáció) vagy a keresztségben való részesedés által szeretnék a Jézus Krisztussal és az Ő egyházával való közösséget megpecsételni.

Azok is jelezhetik érdeklődésüket, akik gyerekkorban konfirmáltak, a közelmúltban tértek meg, és szeretnének egy „alapozó” folyamatban részt venni. A szeptembertől pünkösdig tartó csoport egy csendesnappal kezd, amelynek fényében mindenki eldöntheti, kész-e rálépni az elköteleződés és megtérés útjára.

Amennyiben igen, péntek esténként találkozunk, amely alkalmak bevezetnek a keresztény életbe, a bibliaolvasásba és imádságba, a keresztény hit alapjainak ismeretébe. Az egész életünket (nemcsak a fejünket) megcélozó felkészülés különlegesen fontos része az ún. Gyógyító Jelenlét hétvége, amely készít az keresztség és úrvacsora titkának minél teljesebb megélésére a pünkösdi nyilvános hitvallás alkalmával.

Érdeklődni és jelentkezni az alábbi email címen lehet: iroda[kukac]gref.hu

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet