üzenet

"Bízzál az Úrban, és tégy jót, akkor az országban lakhatsz, és biztonságban élhetsz." (Zsolt 37,3)

Nehéz volt az a három-négy hónap. Egy fájdalmas, hosszasan előkészített döntés nyomán jó néhány kapcsolat kihullott az életemből. A munkahelyen is kiderült, keserű meglepetésként, hogy új helyet kell keresnünk az alapítvány számára - a legnagyobb körültekintéssel, hiszen nem rólunk volt szó, hanem gyerekekről, szülőkről. Beszűkültek a hétköznapok a veszteségek és az útkeresés feszültségében. És ekkor -  „hab a tortán” -  kiderült, hogy az albérletből is költöznöm kell. Közben rengeteg tennivaló volt, sokszor csak aludni tértem haza. A munkahelyen közös erővel kerestünk új helyet, aztán pedig, mikor megtaláltuk, a költözést kezdtük szervezni. Arra is alig jutott időm, hogy albérlet után nézzek, a néhány próbálkozás pedig nem hozott eredményt. A határidő vészesen közeledett. Mindeközben viszont egyre valóságosabb lett bennem a csendes bizonyosság: hogy mindez jól van így, a hely elő van már készítve számomra, és meg fogom találni akkor is, ha kevés időt tudok a keresésére fordítani. Azt viszont végképp nem gondoltam volna, hogy le sem jár a határidő, és már átvehetem ezt a nekem megőrzött ajándékot.

Kiemelt témák

Bemutatkozunk

"Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek." (János evangéliuma 15,16)

Mire számíthatsz?

Ha első alkalommal megyünk valahova, szeretnénk minél többet tudni előre, hogy ne érezzük kényelmetlenül magunkat a váratlan dolgok miatt. Ezért összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amik neked is megadják a biztonságot és kényelmet!

Alapítvány

A Gazdagréti Református Alapítvány a keresztény hit terjesztésének elősegítését, valamint a gyülekezet munkája és a templomépítés támogatását tűzte ki célul.

Gyülekezetünk

A Szentírás számos képet használ az egyház titkának megragadására, amelyek közül az egyik a család képe. Gyülekezetünkről gyakran beszélünk úgy, mint Isten családjáról, ezért is tartjuk fontosnak, hogy a növekedéssel együtt is családias maradjon.

Igehirdetés

Ezen az oldalon a vasárnapi istentiszteleteken elhangzó igehirdetéseket tesszük közzé. Az igehirdetéseket elolvashatod itt a weboldalon, letöltheted írásos formában (pdf) vagy meghallgathatod a megfelelő hivatkozásra kattintva. 

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet