üzenet

"Ők pedig azonnal otthagyták a hajót és atyjukat, és követték őt." (Mt 4,22)

 

Legtöbbször hosszú a lelki út addig, amíg végre letisztultan hangzik fel bennünk a kérdés: „Hol a helyem?” Ez a letisztultság pedig azt jelenti, hogy ekkor a válasz megtalálása érdekében, már bármit képesek vagyunk kockáztatni. Amikor ezt az igét olvastam, tudtam, hogy lépnem kell. Kapcsolatokat teremtenem, hogy megtaláljam a rám bízottakat. Hajnalban indult a vonatom, nem volt még tömegközlekedés, gyalog tettem meg a félórányi utat az állomásig. Városomban akkor elég sok volt a kóbor kutya. Útközben találkoztam néhánnyal, az egyik ki is szemelt, jött is felém. Nem éreztem fájdalmat. Gondoltam, elég, ha majd a vonaton nézem meg, biztos voltam abban, hogy nem sérültem. Ott aztán következett a megdöbbentő szembesülés: soha olyan mély sebet nem láttam még. Negyedórám volt eldönteni, elindulok-e így, vagy pedig leszállok, és azonnal kezeltetem magam. Világossá vált néhány perc alatt, hogy nem a visszafordulásnak, a szükséges és biztonságos megoldás keresésének van az ideje, hanem a továbbmenetelnek, az igei hívás folytatásának: a vízre lépésnek. Ennek a „kalandnak” a nyoma nem véletlenül maradt meg egész életemre: a sebhely emlékeztet a vízen járás ízére, lendületére, életem egyik legjobb döntésére, Isten óvó-védelmező szeretetére.

Kiemelt témák

Bemutatkozunk

"Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek." (János evangéliuma 15,16)

Mire számíthatsz?

Ha első alkalommal megyünk valahova, szeretnénk minél többet tudni előre, hogy ne érezzük kényelmetlenül magunkat a váratlan dolgok miatt. Ezért összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amik neked is megadják a biztonságot és kényelmet!

Alapítvány

A Gazdagréti Református Alapítvány a keresztény hit terjesztésének elősegítését, valamint a gyülekezet munkája és a templomépítés támogatását tűzte ki célul.

Gyülekezetünk

A Szentírás számos képet használ az egyház titkának megragadására, amelyek közül az egyik a család képe. Gyülekezetünkről gyakran beszélünk úgy, mint Isten családjáról, ezért is tartjuk fontosnak, hogy a növekedéssel együtt is családias maradjon.

Igehirdetés

Ezen az oldalon a vasárnapi istentiszteleteken elhangzó igehirdetéseket tesszük közzé. Az igehirdetéseket elolvashatod itt a weboldalon, letöltheted írásos formában (pdf) vagy meghallgathatod a megfelelő hivatkozásra kattintva. 

Impresszum

Gazdagréti Református Gyülekezet
PostacímBp. 1118 Rétköz u. 41.
Telefon+36-1-246-0892
E-mail
Powered by SiteSet